Menu
JADŁOSPIS ŻŁOBEK 20.03.2023 – 24.03.2023
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 20.03
|
Kasza manna na mleku (1,7) Pieczywo razowe z masłem, pieczonym schabem i pomidorem (1,7) Herbata z żurawiną (12) Gruszka |
Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną (1,7,9) Pulpety wieprzowe w sosie jarzynowym podawane z ziemniakami i sałatą lodową z rzodkiewką i szczypiorkiem (1,3,7,9) Woda z cytryną |
Chałka z dżemem (1,3,5,6,7,8,11) Kakao (1,7) |
WTOREK 21.03
|
Pieczywo graham z masłem i hummusem paprykowym (1,7,12) Kawa Inka (1,7) Mandarynka |
Zupa neapolitańska z makaronem (1,7,9) Filet z kurczaka w sosie słodko – kwaśnym podawany z białym ryżem i surówką z selera, jabłka i żurawiną (1,7,9,12) Kompot wiśniowy |
Maślanka brzoskwiniowa* (1,7,12) Wafle ryżowe (1,5,11) |
ŚRODA 22.03
|
Płatki jęczmienne na mleku (1,7) Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką i ogórkiem (1,7) Herbata z miodem i cytryną Jabłko |
Zupa krem z marchewki z ziemniakami (1,7,9) Kluski leniwe z musem truskawkowym (1,3,7) Woda z pomarańczą |
Grzanki z serem, filetem drobiowym i pomidorem* (1,7) Herbata owocowa |
CZWARTEK 23.03
|
Pieczywo wieloziarniste z masłem, szynką gotowaną, sałatą i rzodkiewką (1,7) Kakao (1,7) Banan |
Zupa brokułowa z ziemniakami (1,7,9) Makaron pełnoziarnisty z sosem bolognese (1,7,9) Kompot owocowy |
Budyń malinowy z płatkami jaglanymi* (1,7) |
PIĄTEK 24.03 |
Zacierka na mleku (1,7) Pieczywo razowe z masłem, pastą rybną* i ogórkiem kiszonym (1,4,7,12) Herbata owocowa Gruszka |
Krem z białych warzyw z ziemniakami i natką pietruszki (1,7,9) Bitki schabowe w sosie koperkowym podawane z kaszą jęczmienną i buraczkami z cebulką (1,7,9) Woda z cytryną |
Czekoladowo – waniliowy torcik waflowy z owocami* (1,5,6,7,8,11) Herbata miętowa |
WODA MINERALNA DO PICIA MIĘDZY POSIŁKAMI
* - własny wypiek, wyrób
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od nas.