Przedszkole Miejskie w Barczewie

  • pl
  • en
A A+ A+ A+

pm.barczewo@wp.pl

89 514 83 96

Menu przedszkolaka




PIECZEŃ RZYMSKA- WYRÓB WŁASNY



PYSZNA SAŁATKA OWOCOWA



PIECZONA SZYNKA- WYRÓB WŁASNY



JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLE 23.04 – 4.05.2018

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

23.04

PONIEDZIAŁEK

 

Pieczywo mieszane z masłem, twaróg z jogurtem naturalnym, z ogórkiem i koperkiem.

Kakao.

Gruszki.

 Rosół z makaronem z natką pietruszki.

 Ziemniaki, sztuka mięsa w sosie chrzanowym.

Surówka z pora, marchwi i jabłka z rodzynkami.

Kalafior gotowany z masłem i bułka tarta.

Woda z cytryną.

Rogal z masłem i miodem.

Napar z herbaty miętowej.

ALERGENY

1,6,7,11

1,3,7,9,10, 11

1,3,6,7

24.04.

WTOREK

 

Chleb żytni z masłem, pasta z makreli wędzonej, rzodkiewki, cebulki i koncentratu.

Kawa Inka na mleku.

Jabłka.

Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną.

Risotto z mięsem z indyka i warzywami.

Surówka z ogórków kiszonych i fasolki czerwonej.

Woda z cytryną.

 

 

Budyń waniliowy z polewą truskawkową.

ALERGENY

1,4,6,7,11,

1,9,10,11

1

25.04

ŚRODA

Pieczywo mieszane z masłem, filet, drobiowy wędzony,  papryka czerwoną.

Bawarka.

Mandarynki.

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami, kremowa.

Ziemniaki, kotlety z jaj.

Buraczki z cebulką i jabłkiem.

Marchewka Mini.

Kompot wiśniowy.

 

Chleb wiejski z masłem, kiełbasą krakowską  i pomidorem.

Napar z herbaty owocowej.

ALERGENY

1,6,7,11

1,3,7,9,10

1,6,7

26.04

CZWARTEK

Płatki owsiane na mleku.

Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka wieprzowa, sałata, rzodkiewka.

Napar z herbaty z miodem i żurawiną.

Jabłka.

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami.

Kasza jęczmienna, pieczeń rzymska w sosie musztardowym.

Sałata lodowa z pomidorami, kukurydzą i ziarnami słonecznika.

Woda z cytryną.

 

 

 

Rogaliki Babuni.

Napar z herbaty miętowej.

 

ALERGENY

1,6,7,10,12

1,3,7,9,10,12

1,3,6,7

27.04

PIĄTEK

 

Bułki wieloziarniste z masłem, pasta z wędliny i jaj ze szczypiorkiem.

Bawarka.

Banany.

Zupa pomidorowa z ryżem.

Ziemniaki, filet z ryby panierowany, pieczony

Surówka z kapusty kiszonej z marchwią i jabłkiem.

Woda z cytryną.

 

 

 

Kefir z brzoskwiniami.

Biszkopty.

 

ALERGENY

1,3,6,7,10,11

1,4,6,7,9,10

1,3,6,7,8,11

WODA MINERALNA DO PICIA MIĘDZY POSIŁKAMI

*-własny wypiek, wyrób.

Wykonał:                                                                                                                                                                      Odebrał:

 

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 23.04 – 4.05.2018

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

30.04

PONIEDZIAŁEK

 

Chleb żytni z masłem, ser żółty, pomidor.

Kakao.

Jabłka.

 

 

Spaghetti  bolognese (makaron z mięsem i jarzynami w sosie pomidorowym).

Woda z cytryną.

 

Jogurt owocowy*

Wafle ryżowe.

ALERGENY

1,6,7,11

1,3,6,7,9,10,11

1,6,7

01.05

WTOREK

 

-------------------------

 

-------------------------

 

-------------------------

 

 

ALERGENY

 

 

 

02.05

ŚRODA

 

Pieczywo mieszane z masłem, filetem wędzonym, ogórek świeży.

Kawa Inka na mleku.

Gruszki.

 

 

Ryż z jabłkami, zapiekany.

Woda z cytryną.

 

Chleb żytni masłem,  szynką wieprzową, rzodkiewką.

Napar z herbaty owocowej.

ALERGENY

1,6,7,11

7

1,6,7,11

03.05

CZWARTEK

 

 

-------------------------

 

-------------------------

 

-------------------------

ALERGENY

 

 

 

04.05

PIĄTEK

 

Pieczywo mieszane z masłem, jajo w sosie jogurtowym ze szczypiorkiem.

Bawarka.

Mandarynki.

 

Ziemniaki, kotlet rybny.

Surówka z kapusty czerwonej z marchwią i jabłkiem.

Woda z cytryną.

 

Wafle przekładane dżemem.

Napar z herbaty miętowej.

ALERGENY

1,3,6,7,10

1,3,4,6,7,9

1,6

WODA MINERALNA  DO PICIA MIĘDZY POSIŁKAMI

*-własny wypiek, wyrób.